During her job interview at 24SevenOffice, Jeanette was puzzled by one thing.

Written by: Camilla Therese Øino -

Reading time: 2minutes

Jeanette Gusjås (35) originally intended to become a nurse, but the desire for a career that allowed for creativity took precedence. Now, she works as a front-end developer at 24SevenOffice.

Portrett-jeanette-s-gusjås-24Sevenoffice

At the end of the interview, I felt compelled to ask, "Why don't you have any female programmers here?" It was an important issue to me, and I couldn't understand why they hadn't hired any. It turned out that they had hardly received any applications from women for their positions. 24SevenOffice is committed to hiring the very best people, regardless of gender, and is always on the lookout for new talent. Now, we've brought on board several women who code, and it's absolutely fantastic.

Gusjås has run her own company and worked for various entities in Oslo previously, but has now found her niche at 24SevenOffice. She has been with the company since 2016.

What's so great about this workplace is the excellent working conditions that encourage people to stay. They don't want to leave.

— Jeanette Gusjås, Frontend Developer, 24SevenOffice

Vi har flere her som har vært med helt fra starten i 1996. Du blir virkelig «fanga» i denne familien.

35-åringen starter alltid dagen med en kopp kaffe. Da er det fint å ha gode kollegaer en kan slå av en prat med.

- Jeg elsker kollegaene mine, og alle er superhyggelige. Vi er så bortskjemte på jobb at vi ikke skjønner det selv.

Gusjås ramser opp en rekke med tiltak som bedriften gjør for sine ansatte.

- Vi har mange goder på jobb, og vi vet ikke hvor heldige vi er. Vi har egne budsjetter for kursing av alle ansatte, vi drar hvert år på konferanse i Oslo, det er sommerfest og julebord, egne kontorlunsjer, lønningspils, og vi har det største lekerommet hvor du kan koble ut hjernen ved behov. Alt dette bidrar til gode dager på jobb, tilhørighet og teambuilding.

Gusjås syns det er gøy å kunne automatisere prosessene til kundene slik at de kan bruke tiden på det de er best til.

24sevenoffice_Jeanette_2

En typisk dag på jobb for Gusjås starter klokken 08.00, hun har fleksitid og hjemmekontor, så lenge hun gjør jobben og er tilgjengelig kan hun sitte og utføre jobben hvor hun vil og når hun vil.

- Det er fleksibelt her, og vi kan gjøre som vil så lenge vi leverer det vi skal. Jeg starter dagen med å hente meg en kaffe. Jeg går jeg gjennom mail, Slack, kalender, osv. Etter det er gjort er det bare å gå inn på sprint boardet og begynne å jobbe. Er du glad i lister og struktur, er dette virkelig jobben for deg.

Det er ingen tvil: Gusjås er stolt av jobben sin, og ikke minst den jobben forgjengerne hennes har gjort for de siste 26 årene.

- Dette er en bedrift som er 26 år, og som har vokst mye de siste årene. Det startet med en grundergjeng som har laget et sykt godt produkt ut fra de forutsetningene de hadde på den tiden; det var jo ikke teknologi for alt det de har fått til, egentlig. Og nå har vi blitt en stor bedrift med veldig mange folk. Alle jeg har møtt er hyggelige og flinke folk som står på for å lage et godt system for bedrifter. Vi lager et alt-i-ett-system, og det beste verktøyet for regnskapsførerne. Vi automatiserer prosessene til kundene slik at de kan jobbe med det de er best til. Jeg syns det er ganske rått.