ODDs Ballklubb og 24SevenOffice sparker igang parnetskap mot felles grønne mål

Skrevet av: Camilla Therese Øino -

Lesetid: 2minutter

— Vi vil samarbeide med ODDs Ballklubb fordi de er gode på business og bærekraft, sier Linda Sannesmoen, bærekraftsleder i 24SevenOffice.

IMG_9169

Hun står bak initiativet til samarbeidet for å øke fokus på mer vekst i Grenland. Både ODDs Ballklubb og 24SevenOffice ble i sin tid etablert der.

— Det er jo her vi kommer fra, 24SevenOffice ble født i skyen i Grenland for 25 år siden. Nå møtes vi på hjemmebane for å sette oss – og jobbe mot – felles mål, sier Sannesmoen.

Jobber sammen mot et felles mål

Sannesmoen forteller at ODDs bedriftsnettverk og engasjement i lokalsamfunnet legger gode rammer for å øke veksten i regionen.

— Dette er særlig med tanke på våre felles verdier og felles “fødested”. Nå skal vi jobbe sammen for at 24SevenOffice blir den foretrukne forretningsløsningen for bedrifter i Grenland, forklarer Sannesmoen.

— Ja, i Grenland bør folk velge Bergbys sennep på pølsa, og 24SevenOffice som forretningssystem, istemmer Einar Håndlykken, daglig leder i ODDs Ballklubb.

IMG_9154

SOLENERGI: Her tar daglig leder i ODD, Einar Håndlykken ,og bærekraftsleder i 24SevenOffice, Linda Sannesmoen, en titt på solcellene som er plassert på taket av Skagerak Arena.

Bedre oversikt over CO2-utslipp

Håndlykken har bakgrunn fra Natur og Ungdom, vært klimarebell i Bellona, startet Zero-stiftelsen, og leder nå Norges mest bærekraftige fotballklubb. De jobber kontinuerlig mot å bli sirkulærindustriell, og en “Zero Waste”-bedrift.

I tillegg til en rekke grønne initiativer har de nå begynt å ta i bruk 24SevenOffice sin Netto Null-plattform som gir  oversikt over organisasjonens CO2-utslipp. På denne måten kan de lettere iverksette konkrete tiltak for å redusere utslippene sine. 

Lettere bærekraftsrapportering

— I tillegg til å være et komplett forretningsverktøy, tilbyr 24SevenOffice produkter som hjelper bedrifter å få kontroll på utslippene sine. Med automatisert karbonregnskap kan alle bedrifter nå gjøre seg klare til rapporteringskravene som kommer, og på denne måten spare mye tid og penger, sier Håndlykken.

Han tror dette vil sette fart på næringslivet, som er helt nødvendig for å nå netto null innen 2050.

— Takket være det automatiserte karbonregnskapet fra 24SevenOffice, slipper vi nå alt det manuelle og tidkrevende arbeidet med datainnhenting. Det går av seg selv, og jeg synes det virker veldig lovende, sier han.

IMG_9169

Fra venstre: en av de tidlige grunderne av 24SevenOffice, Steinar Jordbakken, daglig leder i ODDs fotballklubb, Einar Håndlykken, og bærekraftsleder i 24SevenOffice, Linda Sannesmoen.

 

Takket være det automatiserte karbonregnskapet fra 24SevenOffice, slipper vi nå alt det manuelle og tidkrevende arbeidet med datainnhenting. Det går av seg selv, og jeg synes det virker veldig lovende.

— Einar Håndlykken, ODDs Ballklubb

Gjennomfører konkrete bærekraftstiltak

Sannesmoen er på sin side imponert over hvordan ODD prioriterer og løfter frem bevissthet rundt bærekraft, og de grønne tiltakene ballklubben har implementert i organisasjonen.

— De har blant annet installert solceller på taket på Skagerak Arena, tatt initiativ til søppelfrie kamper der de kun serverer mat som kan gjenvinnes innen mat, plast eller papp. I tillegg blir hver kamp klimakompensert ut fra karbonavtrykk beregninger per tilskuer, utdyper Sannesmoen.

Nå gleder hun seg stort til alle aktivitetene ODD arrangerer for partnernettverket, blant annet møte cuper, frokostmøter, kamp-middager, turer, rebusløp og partnercup. 

Fotball, business og bærekraft

Steinar Jordbakke er en av de tidlige grunderne av 24SevenOffice, som også kan skilte med en fotballkarriere der han spilte flere kamper med ODD på trøya.

— Fotball kan være en stor kraft som driver positiv endring. Dette blir et spennende samarbeid hvor vi skal spille ball mellom business og bærekraft, avslutter Jordbakke.

 

Book møte for å snakke med en ekspert i 24SevenOffice